Gratis frakt vid köp över 600,-

Snabb leverans 2-5 vardagar

30 dagar ångerrätt

E-märket shop

Se alla våra nyheter här - Gratis frakt över 600,-

Vilken köksstil har du?

Den moderna stilen – det nordiska köket

I flera år har den nordiska stilen varit en säker vinnare inom en mängd av olika områden, till exempel, mat, mode och särskild inredning. Det enkla och tidslösa uttrycket verkar inte heller bli mindre populärt inom den närmsta framtid – snarare tvärtom. Då det är relativt lätt att ge hemmet ett nordisk touch, kan du snabbt skapa ett nordisk hem utan att skulla genomgå ett stort projekt.

Denna inredningsstilen är präglat av neutrala färger som grå, vit, svart och brun, samt naturmaterial är helt essentiellt för ett vackert look. Till exempel bidrar läder, trä och marmor med liv och mysig stämning i hemmet, precis som att du utan problem kan kombinera med starka färger. De rena linjerna och sköna färger gör den populära looken till en tidslös klassiker, och du har rik möjlighet för at betona din personlighet genom att lägga till färgrik detaljer som lampor, möbler och köksluckor, eller du kan kombinera med element ifrån flera olika stilarter, bara fantasin sätter gränser för hur du inredar ditt hem.

I den nordiska stilen är de små detaljer som hantag och knoppar den viktigaste delen i det samlade uttryck. Har du ett ljusare kök, ger mörkare hantag en elegant kontrast, som drar fram både lucka och hantag, medan ett ljust handtag ger ett rent och modernt uttryck. Oavsett vilken handtagslösning du väljer  för att ge ditt hem ett nordiskt prägel, erbjuder vi ett brett sortiment av handtag, som med garanti kompletterar din inredning. Saknar du inspiration, kan du nedan här hitta alla våra förslag till, hur handtag och knoppar kan skapa ett tilrent och raffinerat uttryck, som kompletterar ditt hem och ger glädje många år fram.

Den råa stilen – New Yorker köket

Du känner säkert igen den – den rustika och helt speciella New Yorker stil, som presenteras i amerikanska film och serier, som kännetäcknas av färger, konst och unika lösninger. Inspirationen till de sneda detaljerna och funktionella designs kommer ifrån 60’talets unga generation, som använde de stora rummet för att arbeta med deras konst.

Har du planer om att ge ditt kök en snärt av storstan, kan du med fördel kolla efter materialer som betong, glas och metal för att tillägga ett rått touch, sen är färger essentiella. Nyckelordet för denna inredningsstil är alltså kreativitet, kulör och personlighet, som till exempel kan betonas med hjälp av neon skyltar, möbler och självklart handtagen.

Förutom de råa uttrycket är det viktigt, att det är praktiskt genomtänkt, med de element du väljer att inreda Now Yorker stilen med, oavsett om det gäller matsals lösningen, förvaring och självklart din handtagslösning. Solida handtag med gott om utrymme för fingrar och enkel rengörings är alltavgörande, så du har smidigt tillgång till innehållet i lådor och skåp och kan njuta en vardag utan bekymring om extraordinär underhåll. Det rustika och industriella look kan till exempel tilläggas i form av retro lådhandtag, det tidslösa galge handtaget eller det gyllande mässing handtag, som på var sitt sätt gör köket komplett och medverkar att betona den helt speciella New Yorker stil. Skulle du kunna tänka dig att kolla närmare på våra förslag, kan du här nedan hitta inspiration till, hur du på bäst möjliga sätt kan skapa det charmerande look i ditt kök.

Den klassiska stilen – det lantliga köket

Ordet klassisk kan referera till en bred spektra av stilarter, men i denna sammenhang är det det vakra lantliga köket, som med finurliga detajler och mjuka linjer låter tankerna dras mot mys och nostalgi. Här har själ en viktigt betydelse, och därför är återanvända eller ärvda möbler mera än välkomna, så du kan betona din personlighet i lantstilen.

När det kommer till färgvalet på till exempel, väggar, möbler och andra element i det traditionella, lantliga köket, är det en fördel att hålla sig till vita, krämfärgade och beige nyanser, samt den vacka pastell av elfenben, som ger lugn och lätt uttryck. Önskar du att ge ditt lantliga kök ett extra touch, är pasteller av gul, grön och blå det perfekta valet för att ge köket liv, en hemtrevlig känsla med ytrymme för utvecklas. Detta kan man göra vid hjälp av färgade textiler som kuddar och filtar, fina prydnadsföremål eller möbler av moderna eller äldre karaktär, för just här är kombinationen av nytt och antikt i fokus.

Det autentiska valet speglar det lantliga köket, och därför är de solida mässinghandtag med sin varma färg ett upplagd val för att pryda lådor och skåp. Ett gjutjärnshandtag kan även vara värd att fundera på, då det robusta materialet håller många år fram, och smuts inte synas lika lätt som på de ljusa handtagen. Gemensamt för bägge förslag är fokus på hållbarhet och elegans, som kan vara den altavgörande faktorn  det lantliga köket. Önskar du att kolla in fölera handtag, som matchar den lantliga atmosfären, har vi plockat ihop olika produkter här nedan, då är det fritt fram för dig att välja det hantaget som du gillar bäst.

Den minimalistiska stilen – det enkla köket

Skall ögat ha ro, men önsker du att bibehålla den varma känslan och personlighet, är det minimalistiska stilen kankse något för dig. Här låter det enkla och de rena linjerna ögat vila, det praktiska och smarta förvaringssystem är essentiella, för att du kan göra din minimalistiska stil i köket komplett. Har alla möbler en praktisk funktion, har du rik möjlighet att förvara redskap och annat borta efter använning, därför är rena överflater, luft och ljus kännetecknande för denna stilen.

Nyckelorden här är less is more, men inte i den betydningen, att du ska hålla dig till neutrala och samtidigt vita, svarta eller gråa nyanser. Snarare tvärtom ger det dig rik möjlighet att ge hemmet kulör, då det inte finns några regler – bara fantasin sätter gränser, för hur du kombinerar färger i denna speciella inredningsstil. Du kan med fördel utnjutta dig av samma texturer och materialer igenom hela hemmet, och på så sätt skapa en röd tråd och sammanhängade kännsla i hemmet, vilket också hjälper till att ge den förstnämnda ro för ögat.

När det kommer till handtag, rekommenderar vi, att du går efter enkla formar och raka linjer, här är det välkända galgehandtaget ett bra bud. Handtaget är med sina skarpa utformningar ett bra match till elementens design, så du är säkrat balans och ett tufft touch. Letar du efter handtag till ditt minimalistiska kök och resterande rum eller möbler, erbjuder vi ett stort sortiment av handtag, som med garanti vill göra din minimalistiska stil komplett. Hos Grebkompagniet hittar du lösningar för alla smakar, och har du frågor till våra produkter är du välkommen att kontakta oss på +45 71 72 01 79 eller info@grebkompagniet.dk.

Betalingsmidler på Grebkompagniet
Kurv

Inga produkter i varukorgen.