Gratis frakt vid köp över 600,-

Snabb leverans 2-5 vardagar

30 dagar ångerrätt

E-märket shop

Se alla våra nyheter här - Gratis frakt över 600,-

Handtag och knoppar

Önskar du att ge dina lådor och luckor ett funktionellt och vackert handtag, som matchar den övriga inredningen.

Vill du ge dina lådor och luckor ett funktionellt och även vackert handtag, som passer in till övriga inredningen, kan det vara svårt att hitta den helt riktiga lösningen mellan alla möjligheterna av handtag och knoppar. Även om de två inte tar mycket plats i den totala bilden, kan de ha en enorm betydning i inredningen och samtidigt vara det avgörande för om du kan jobba obekymrat i köket. Läs här nedan och lär dig mer om fördelarna med handtag och knoppar och kom närmare lösningen för ditt hem.

Betydelsen av köksknoppar och kökshandtag

Den lilla, men ytterst viktiga detaljen som handtag och knoppar är, bidrar till ett ganska specielt look i det enkla rummet.  Därför är handtagens färg, form och material et viktigt punkt på listan, oavsett om det är en uppfräschning, renovering eller nybygge. I valet av kökshandtag kan du utöver det visuella uttrycket med fördel fundera över storleken på dina handtag, så att de matchar dina facader, och därför är det vettigt att gå efter en handtagslösning som är både bekväm, enkel att rengöra och underhålla.

Form, stil och finish

Kollar du närmare på vårt stora sortiment av knoppar och handtag, vil du upptäcka, att de många produkter breder sig över mängder med olika designs, finish och stilar. Det gör att du har rik möjlighet för att hitta det helt rätta handtag för ditt hem oavsett hvilken stil du önskar. Är dit kök präglat av nordisk och stilrent uttryck, kan du med fördel välja ett handtag eller knopp, som har en liknande tilmässig karaktär, så du säkra dig en fin sammenhang i rummet. Har du i stället ett klassiskt kök med lantligt touch, är våra lösningar i ett antikt eller oxiderat look ett perfekt val, som ger rummet ett helt unikt och nästan historiskt uttryck.

Knoppar och handtag – kostnader

Förutom design och funktion är prisen också värd att fundera över, när du är på utkik efter nya handtagslösning, oavsett om det gäller möbler eller andra element i hemmet. Prisen för knoppar och handtag varierar efter vilket material, som är använt i udformningen av den.  Knoppar kan typiskt köpas för ner till 20 kronor styck. Men väljer du till eksempel ett exklusivt material som vårt Carrara marmor, ligger priset på över 200 kronor styck. Handtag är normalt dyrare än knoppar, orsakat av storleken, sen speglas alltid prisen efter vald design och material. Som oftast starter priset på 30 kronor styck och uppåt. Men söker du något speciellt som till exempel galgehandtag i mässing eller läder, kan priset landa runt 250 kronor styck.

Goda råd i valet av köksknoppar och handtag

När du väljer handtag och knoppar är det viktigt att de kompletterar din köksstil och den övriga inredningen. Samtidigt skall handtaget vara användarvänligt och underlätta arbetet i köket. När det kommer till det visuella aspektet är det viktigt att rummets och handtagets färger fungerar med varandra, detta gäller även de olika delars yttre finish. Utöver det kan för många olika formar ge ett kaotiskt uttryck, medan skarpa linjer och mjuka formar kan väga upp och komplettera varanda och skapa en balans i inredningen. Men det är helt upp till dig att välja, hur du vill kombinera färger, formar och materialer, det är bara fantasin som sätter gräns för, vilka kombinationer du kan skapa i ditt hem. Samtidigt är det även en fråga om smak, hurvida du väljer knoppar eller handtag, förutom den ovannämnda prisskillnaden, ger handtaget ett bättre grepp och gott om ytrymme för fingrarna, där knoppen garanterar dig ett diskret uttryck.

Har du svårt att  välja, kan du kombinera handtag och knoppar, vilket ger ett särskild uttryck och difinitivt ger inredningen ett personligt touch i rummet. Oftast finns det både handtag och knoppar i samma serie, så du kan skapa en röd tråd när du använder de olika handtagslösningarna.

Betalingsmidler på Grebkompagniet
Kurv

Inga produkter i varukorgen.